Kunstofkozijnen
Kunstofkozijnen
ASG Schilders in
Siddeburen
[Terug naar plaats Siddeburen]

Ontvang gratis en vrijblijvend informatie en aanbiedingen van kunstofkozijn leveranciers in uw omgeving en bespaar! U bent niet verplicht één van de aanbiedingen te accepteren. U zit nergens aan vast.
De aanbiedingen zijn veelal extra scherp geprijsd, uniek en scherper dan direct bij de kunstofkozijnenleverancier en installateur. U ontvangt eenmalig een email.

ASG Schilders
Hoofdweg 197
9628TX Siddeburen

tel: 0598-453685

Extra informatie

AF-Erkende schilder & glaszetter   
Schilder 
 
ASG Schilders is een AF-erkende schilder met jarenlange ervaring. Het schildervak is geleerd middels traditioneel onderwijs en de vaardigheden hebben zich gedurende jaren kunnen ontwikkelen, waardoor ASG-Noord een professionele schilder is. De AF-erkenning geeft aan dat ASG-Noord kwaliteit levert en voldoet aan de toelatingseisen voor het AF-keurmerk. ASG-Noord maakt voor al haar opdrachten altijd gebruik van kwaliteitsverf van de merken Sikkens en Sigma. Kwaliteitsverf van Sikkens en Sigma garanderen een goede dekking en bescherming tegen alle in Nederland bekende weersinvloeden. Ook de schildertechnieken die ASG-Noord toepast dragen hiertoe bij. ASG-Noord past verschillende technieken toe, zoals traditioneel schilderen maar ook spuitwerk. 
 
Glaszetter 
 
ASG Schilders kent tevens als glaszetter en kozijnenconstructeur jarenlange ervaring. Specifieke wensen m.b.t. kozijnen kan ASG-Noord zelf bedienen. Naast het zelf construeren van kozijnen heeft ASG-Noord een samenwerkingsverband met Finstral Kozijnen, hier kunnen allerlei soorten kozijnen besteld worden. Als glaszetter biedt ASG-Noord eveneens een groot assortiment aan glas. Van dubbelglas, trippleglas tot sierglas. 
 
 
Onderhoudsplan 
Onderhoudscontract 
 
ASG Schilders biedt een onderhoudsplan aan voor particulieren. De eerste stap van ASG-Noord is dan dat uw pand c.q. woning op een startpeil wordt gebracht door alles te schilderen en eventueel startende houtrot te repareren. Wanneer dit startpeil bereikt is zal ASG-Noord ieder jaar controleren of er weer onderhoud op schilderwerk, kozijnen en houtdelen moet plaatsvinden. Indien dit het geval is zal ASG-Noord altijd eerst een afspraak met u maken voor het schilderwerk en onderhoud. Uw hoeft dan zelf geen aandacht meer te besteden aan al uw schilderwerk buiten of binnen en niet meer aan de kwaliteit van al de houtdelen van uw woning. Een onderhoudscontract c.q. onderhoudsplan hoeft dus niet alleen afgesloten te worden voor al het buitenschilderwerk, maar kan ook voor binnenschilderwerk afgesloten worden. Een onderhoudsplan voor uw woning neemt u de zorgen uit handen, het wordt vanaf dat moment zorgeloos wonen. Door een bedrag per maand te betalen bent u verzekerd van deze dienst. De kosten van zo'n onderhoudsplan zijn afhankelijk van de aard van de woning en meer. ASG-Noord kan daarom niet een algemene prijs noemen. Maar de ervaring heeft geleerd dat u met een onderhoudscontract goedkoper uit zal zijn. Gedurende de looptijd van het onderhoudsplan zullen er voor u geen bijkomende kosten meer zijn, u hebt immers middels een maandelijkse termijn de kosten al betaald. 
 
 
Kozijnen op maat 
 
Wij kunnen uw kozijnen en ramen op maat maken, met enkel en dubbelglas, in onze werkplaats. We hebben scherpe prijzen en leveren een zeer degelijke kwaliteit. Elke houtsoort is leverbaar. Wij hebben de standaard houtsoort, Meranti/merbau, op voorraad. 
Onze kozijnen worden met een contramal verbinding gemaakt. 
Heeft u een speciaal profielkozijn, wij maken elk profielkozijn. En, als u wenst, in onze spuitcabine afgewerkt op kleur met een laag met een dikte van 80/120 micro. 
 
Tevens leveren en plaatsen wij kunstofkozijnen van de fabriek Finstral, met houtnerf en in de kleur die u wenst. 
 
 
Houtrot reparatie 
Houtrot 
 
Schimmels vormen naast planten en dieren een apart rijk. Schimmels in hout zijn schadelijk als ze ervan leven. Want dan gaat het om schimmels die de opbouwstoffen van hout – cellulose en lignine – afbreken en opnemen. Het hout verliest zo zijn gewicht en sterkte. Dit noemen we houtrot. In hout met deze schadelijk schimmels dringt een priem met gemak in. Ook klinkt het dof als we er met een hamer op kloppen. Dat is niet zo als het gaat om niet-schadelijke schimmels, die geen houtrot veroorzaken (bijvoorbeeld oppervlakte-schimmels). 
 
 
Hoe ziet aangetast hout eruit? 
 
Houtrot in het inwendige van gebouwen komt voor in twee typen: 
 
Bruinrot 
 
Wanneer schimmels de cellulose in hout afbreken, ontstaat bruinrot. Hout met bruinrot is donkerder van kleur. Ook zitten er scheuren in, vaak in een enigszins kubusvormig patroon. Ernstig aangetast hout dat droog is, laat zich makkelijk met de vingers tot poeder wrijven. Veel hout met bruinrot blijft aan het oppervlak min of meer onaangetast. 
 
Witrot 
 
Wanneer schimmels naast de cellulose ook de lignine afbreken, ontstaat witrot. Hout is dan veelal lichter van kleur en ziet er vezelachtig uit. Bij aanraking valt het hout vaak in vezels uiteen, maar het laat zich niet tot poeder fijnwrijven. 
 
 
Hoe wij te werk gaan 
 
Wij markeren de plaats waar zich houtrot bevindt. Wanneer het houtwerk geschilderd of gebeitst is, halen wij ruim rondom deze plaats de verf weg. Daarna gaan wij over tot het weghalen van houtrot, bijvoorbeeld door te krabben met een verfkrabber of door de plaats uit te frezen. Het weghalen van houtrot gaat door tot het gezonde hout, denk hierbij aan enkele millimeters in het gezonde hout. Dit is nodig omdat de schimmels daar al in kunnen zitten, waardoor de houtrot na de reparatie gewoon in stand blijft en doorgaat met zich te verspreiden in het hout. De plaats waar de houtrot verwijderd is word lichtjes geschuurd. Nu gaan we met een kwast met een speciaal middel, in de vorm van een primer, aanbrengen dat houtrot stopt. Dit middel impregneert en sluit af. Als dit voldoende droog is gaan wij over tot het vullen van het gat met speciaal houtvulmiddel. Daarna word het oppervlak geschuurd, zodat het gezonde hout en vulmiddel aan de buitenkant naadloos in elkaar overlopen. Als het gat erg diep is, worden er meerdere lagen aangebracht, om een goed eindresultaat te krijgen. Deze middelen hebben een vrij lange droogtijd, namelijk 12 tot 16 uur, dus wij kunnen de werkzaamheden het beste uitvoeren als het droog weer blijft. Wanneer er oneffenheden zijn na het opvullen, dan gaan wij over tot plamuren en daarna weer wat bijschuren, zodat het oppervlak mooi egaal wordt. Als de reparatie naar tevredenheid is voltooid, kunnen wij het houtwerk weer gronden en volgens de norm weer afwerken en aflakken op kleur. Als er houtrot op een hoek van bijvoorbeeld een kozijn zit en een profiel heeft, dan gaan wij deze hoek nabootsen en daarbinnen de houtpasta aanbrengen. Als de houtpasta gehard is gaan wij over tot verdere afwerking.